HáttérKeresztényüldözés

Lehet-e tagadni azt, ami a szemünk előtt történik?

Az elmúlt napokban többen is igyekeztek elbagatellizálni a keresztényüldözést mint jelenséget. Több ellenzéki politikus kísérletet tett arra – kihasználva a Srí Lanka-i terrorista merényletet a sajnálkozásra – hogy elterelje a figyelmet a valódi problémáról.

A teljes képzavarhoz hozzátartozik, hogy azok, akik megpróbálták tagadni a keresztényüldözést, nincsenek tisztában a világban napi szinten zajló eseményekkel, mert a számok bizony makacs dolgok. 2018-as adat: több, mint négyezer (!) embert öltek meg a keresztény hite miatt. Egy olyan 21. században, ahol a vallásszabadság kiemelt szerepet kap az alapvető emberi jogok sorában, ez a szám meglehetősen magas.

Azok, akik számára nehéz elfogadni, hogy létezik a 21. századi keresztényüldözés, elkövettek egy másik, de korántsem ismeretlen hibát, ami a politikai korrektségből ered. Srí Lankán nem „húsvéthívőket” öltek meg, hanem krisztushívő keresztényeket.

Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár az S4C-nek elmondta, hogy

“a christchurch-i mecset ellen elkövetett támadás hírére mindannyian megrendültünk, a világ  – nagyon helyesen – egységesen elítélte a merényletet és ki lett mondva, hogy az áldozatok hívő muzulmánok voltak.”

Azbej Tristan: Együtt érzünk a Srí lankai keresztényekkel

Ezzel szemben Srí Lankán – tette hozzá Azbej Tristan – nem sikerült tudatosítani, hogy az áldozatok keresztények voltak, maga a tény tehát kisebb hangsúlyt kapott, amit jól mutat az ellenzéki politikusok megnyilvánulása.

Azbej Tristan elmondta: ki kell mondanunk, hogy a keresztény életek ugyanannyit érnek, mint másokéi, még ha a világ szemében ez nincs is így.

“Akiknek megadatik a lehetőség, hogy tegyenek ezért, azok számára kötelesség az üldözött keresztények ügyének képviselete a nemzetközi színtéren is.”

Az, hogy Magyarország 2016-tól kezdve elindította a Hungary Helps programot, azzal nemcsak vállalta ezt a kötelezettséget, de egyben azt is, hogy ezért a populista, álkeresztény és  diszkriminatív jelzőkkel fogják illetni itthon és külföldön egyaránt.

Akik tagadják magát a jelenséget, nem tudnak, vagy szándékosan nem akartak különbséget tenni Európa és a válságövezetek között. Kétségtelen, hogy az Európában egyre nagyobb mértékben tapasztalható, elsősorban szellemi természetű keresztényüldözés nem mérhető össze a leginkább Közel-Keleten és a Szubszaharai Afrikában mutatkozó brutális, fizikai üldöztetéssel. Ugyanakkor látni kell, hogy jelen van, még ha rafinált és rejtőzködő módon is. Sőt, egyre intenzívebben és leplezetlenebbül jelentkezik.

A politika nem a álszerénység műfaja, a jó példával élen járni minimum elvárható akkor, ha annak olyan eredményei vannak, mint amilyeneket a Hungary Helps program hívott életre. 

Magyarország nem riogat a keresztényüldözéssel, – ahogy sokan hiszik – hanem felvállal egy olyan ügyet, ami csak a politikai korrektség tükrében kínos. Ezt leszámítva nem az.

 

 

S4C.News

(borítókép)

1 comment

  1. Mitrán Erzsébet 2 május, 2019 at 21:10 Válasz

    Ráadásul az elhangzottakon felül a neoliberálisok az lmbtq-sok, meg ezek a genderista egyetemisták (gondolok itt persze a CEU-ra) azt is letagadják, hogy németországnak vége. A Merkel-mufti asszony országában a 100 ezer főre jutó gyilkosságok száma szépen lassan már kezdi meghaladni az ugyanígy százezer főre értett csak éppen 1000 éves Keresztény Hazánkban évente elkövetett gyilkosságok számának felét. Az öngyilkossági ráta 100 ezer főre szintén duplája kisHazánkban a Román, Szlovák meg liberális német fertőnek. Erről is hallgat lipcsi sajtó, talán pont ezért ezért fizeti őket Soros?? VÉLETLEN? Hát csak nem. Meneküljenek, ha akarnak, csak ne hozzánk, mi jol megvagyunk itt ezer éve békességben, keresztényként kultúráltan. Mindig jó hallani hogy ijjen felkészült nagytudásu és fess fiatalembert. Isten Áldja Álamtitkár Urat!!! Van remény, ott csillog a szemedben!!!

Írjon kommentet!