S4C

A kereszténység állami védelme ellen érvelt Gyurcsány Ferenc

Mint arról korábban az S4C.news is beszámolt: a hetedik alaptörvény-módosításhoz benyújtott bizottsági módosító javaslat az állam minden szervének kötelességévé tenné az alkotmányos önazonosság mellett a keresztény kultúra védelmét is. A javaslattal kapcsolatban az Országgyűlésben felszólalt Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, aki óvott attól, hogy a keresztény kultúra ilyen magas szintű védelemben részesüljön Magyarországon.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, Magyarország keresztény kultúrájának védelme és az életvitelszerű közterületen tartózkodás tilalma is bekerülne az Alaptörvénybe a törvényalkotási bizottság által múlt csütörtökön megszavazott módosító indítvány szerint. A hetedik alaptörvény-módosításhoz benyújtott bizottsági módosító javaslat az állam minden szervének kötelességévé tenné az alkotmányos önazonosság mellett a keresztény kultúra védelmét is. A javaslat indoklása szerint “keresztény kultúra nélkül nincs Európa és Magyarország”. Az előterjesztők hozzáteszik, hogy Európában jelenleg olyan folyamatok zajlanak, amelyek eredményeképpen Európa hagyományos kulturális arculata átalakulhat.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke egy keddi parlamenti felszólalásában – amelyről a mandiner.hu számolt be – a vallásszabadságról értekezve a keresztény kultúra alkotmányos erejű védelme ellen érvelt. Az ellenzéki politikus szerint „a kereszténység állami védelme ideológiai bunkósbotként fogja megölni a szellem szabadságát”. A tervet meghökkentőnek nevezte és a hitrendszerek sokszínűségéért aggódott. Feltette a kérdést: van-e autentikus keresztény örökség. 

Felszólalásában úgy vélekedett: az előterjesztők olyan eszmékkel kokettálnak, amelyek “Európa ezen felét lángba borították”.

Írjon kommentet!