S4C

Amerikai katolikus lap emlékezett meg Mindszenty bíborosról

A lap abból az alkalomból foglalkozik a témával, hogy a Szenttéavatási Kongregáció elismerte: Magyarország prímása hősies fokon gyakorolta a keresztény erényeket. Ennek következtében hivatalosan is „Tiszteletreméltó”-nak nevezhetjük. Az írás szerzője szerint, ezzel egy jelentős lépés történt Mindszenty bíboros boldoggá avatása felé.

„Mindszenty bíboros végre elnyerte a méltó elismerést” címmel két oldalas cikkben ír az „Inside the Vatican” amerikai katolikus havilap Mindszenty bíborosról. 

Az „Inside the Vatican” amerikai katolikus magazin áprilisi számában egy hosszabb cikket szentel a Mindszenty bíborost érintő legfrissebb hír apropóján a magyar egyház világszerte ismert és tisztelettel övezett képviselőjének.

Paul Kengor, a pennsylvaniai Grove City főiskolájának politikatudomány professzora cikkében részletesen ismerteti és méltatja a nácik és a kommunisták miatt sokat szenvedett Mindszenty bíboros életét.

A kommentár végén a cikkíró megjegyzi: „2019-ben elérkezett egy szebb nap a sokat szenvedett Mindszenty számára. Végre, több mint negyven évvel halála után, elégedettséggel láthatja, hogy egyháza hivatalosan elismerte áldozatát.

Most már azok közé az igazán tiszteletre méltó személyek közé tartozik, akik hősies fokon gyakorolták az erényeket a római katolikus egyház hosszú és megpróbáltatásokkal teli történetében.”

Forrás és kép: Vatikáni Rádió

Írjon kommentet!