Hazai hírek

Semjén Zsolt: Kizökkentünk a normalitásból, Európa megtagadta keresztény gyökereit

Az Európai Unió keresztény gyökereihez való visszatérést szorgalmazta Semjén Zsolt KDNP-elnök, miniszterelnök-helyettes pénteken Tatán, a kisebbik kormánypárt önkormányzati tanácsának konferenciáját követő sajtótájékoztatón.

A KDNP felelőssége, hogy visszatérjünk az alapító atyák örökségéhez. Felmutassuk Európa számára, hogy családtámogatási rendszerünk segítségével Magyarországon magyar gyerekek születnek, magyar kultúrával felnőve, és nemzetünk fennmarad” – mondta Semjén Zsolt.

Kijelentette, az unió az Európai Bizottság hibás politikája következtében kizökkent a normalitásból, megtagadta keresztény gyökereit, a nemzeti szuverenitást és a családokat is.

A mostani EU-s bürokrácia kormányzása nem sikeres, mert nem tudták kezelni a gazdasági válságot, nem tudták a briteket benntartani az EU-ban és közben beengedték a migránsokat – sorolta kifogásait a politikus.

Amit az EU csinált, az inkorrekt, törvénytelen és antidemokratikus – mondta Semjén Zsolt, utalva az Európai Bizottság és Magyarország közötti jogvitákra a migráció ügyében. „Mi betartottuk a dublini és a schengeni szerződést, megvédtük határainkat és érvényt szereztünk a törvénynek” – fűzte hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy Magyarország volt az egyetlen ország, amelyik megkérdezte saját népét, hogy akar-e bevándorlóországgá válni, kevert népességű országban élni. „Mert demokraták, törvénytisztelők és korrektek vagyunk” – fogalmazott.

Hangsúlyozta, a KDNP szerint a tengerbe fulladt migránsokért azok felelősek, akik felelőtlenül idehívták őket. „Az a korrekt álláspont, amit mi mondunk. Ne gyertek, mert nem tudunk és akarunk beengedni titeket, mert meg akarjuk őrizni a saját civilizációnkat és kultúránkat!” – hangoztatta a politikus.

Semjén Zsolt a Fidesz-KDNP-t a magyar történelem és az Európai Unió legsikeresebb szövetségének nevezte, mivel – mint mondta – példa nélküli, hogy három egymást követő parlamenti választást nyertek meg kétharmados többséggel.

Forrás: MTI (videó: Hír TV)

1 comment

  1. Vadász Mihály 21 április, 2019 at 08:22 Válasz

    Tisztelt Szerkesztőség! Boldog Húsvétot kívánok! Valaki egyszer el fogja magyarázni, hogy melyik “régi keresztény Európát” sírjuk vissza? Az első és második világháborús, népirtós 20.századot? Esetleg a keresztény erkölcs jegyében földesuraknak kijáró első éjszaka jogát? Vagy az ellenpápák korát és a püspöki szex orgiákon akciósan árult búcsúcédulákat? Vagy a felvilágosodás forradalmi tetteit? A 100 éves háborút és a pedagógiai célzatból csonkolósat? A hős keresztes lovagokat akik azért a biztonság kedvéért az öldöklés mellett végigerőszakolták és rabolták a környéket? Régi szép idők… De legalább tudjuk, hogy balkezesek és homoszexuálisok akkor még nem voltak.

Írjon kommentet!