S4C

Semjén Zsolt: Kizökkentünk a normalitásból, Európa megtagadta keresztény gyökereit

Az Európai Unió keresztény gyökereihez való visszatérést szorgalmazta Semjén Zsolt KDNP-elnök, miniszterelnök-helyettes pénteken Tatán, a kisebbik kormánypárt önkormányzati tanácsának konferenciáját követő sajtótájékoztatón.

A KDNP felelőssége, hogy visszatérjünk az alapító atyák örökségéhez. Felmutassuk Európa számára, hogy családtámogatási rendszerünk segítségével Magyarországon magyar gyerekek születnek, magyar kultúrával felnőve, és nemzetünk fennmarad” – mondta Semjén Zsolt.

Kijelentette, az unió az Európai Bizottság hibás politikája következtében kizökkent a normalitásból, megtagadta keresztény gyökereit, a nemzeti szuverenitást és a családokat is.

A mostani EU-s bürokrácia kormányzása nem sikeres, mert nem tudták kezelni a gazdasági válságot, nem tudták a briteket benntartani az EU-ban és közben beengedték a migránsokat – sorolta kifogásait a politikus.

Amit az EU csinált, az inkorrekt, törvénytelen és antidemokratikus – mondta Semjén Zsolt, utalva az Európai Bizottság és Magyarország közötti jogvitákra a migráció ügyében. „Mi betartottuk a dublini és a schengeni szerződést, megvédtük határainkat és érvényt szereztünk a törvénynek” – fűzte hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy Magyarország volt az egyetlen ország, amelyik megkérdezte saját népét, hogy akar-e bevándorlóországgá válni, kevert népességű országban élni. „Mert demokraták, törvénytisztelők és korrektek vagyunk” – fogalmazott.

Hangsúlyozta, a KDNP szerint a tengerbe fulladt migránsokért azok felelősek, akik felelőtlenül idehívták őket. „Az a korrekt álláspont, amit mi mondunk. Ne gyertek, mert nem tudunk és akarunk beengedni titeket, mert meg akarjuk őrizni a saját civilizációnkat és kultúránkat!” – hangoztatta a politikus.

Semjén Zsolt a Fidesz-KDNP-t a magyar történelem és az Európai Unió legsikeresebb szövetségének nevezte, mivel – mint mondta – példa nélküli, hogy három egymást követő parlamenti választást nyertek meg kétharmados többséggel.

Forrás: MTI (videó: Hír TV)

2 comments

  1. Vadász Mihály 21 április, 2019 at 08:22 Válasz

    Tisztelt Szerkesztőség! Boldog Húsvétot kívánok! Valaki egyszer el fogja magyarázni, hogy melyik “régi keresztény Európát” sírjuk vissza? Az első és második világháborús, népirtós 20.századot? Esetleg a keresztény erkölcs jegyében földesuraknak kijáró első éjszaka jogát? Vagy az ellenpápák korát és a püspöki szex orgiákon akciósan árult búcsúcédulákat? Vagy a felvilágosodás forradalmi tetteit? A 100 éves háborút és a pedagógiai célzatból csonkolósat? A hős keresztes lovagokat akik azért a biztonság kedvéért az öldöklés mellett végigerőszakolták és rabolták a környéket? Régi szép idők… De legalább tudjuk, hogy balkezesek és homoszexuálisok akkor még nem voltak.

  2. breki 31 május, 2019 at 10:55 Válasz

    Rettenetes, hogy egy ilyen tragédia teszi újra aktuálissá Semjén Zsolt szavait. Amikor itt, egy világváros pár méter mély folyóján történik a katasztrófa és láthatjuk a felvételeken, hogy utasként esélytelen az életben maradás, az talán az edzettebb szívű keresztényeket is megüti. Sok más mellett az áldozatokkal szemben is nagy fokú tiszteletlenség, ha valaki önös politikai célból, pár ezer kilométer távolságból, minden nemű ismeret, tanulmány és szakmai tapasztalat nélkül felelősöket nevez meg. “a KDNP szerint a tengerbe fulladt migránsokért azok felelősek, akik felelőtlenül idehívták őket” Az Atyaisten áldja az ilyen ember kereszténységét és nemzetkeresztényiesítő misszióját!

Írjon kommentet!