S4C

Taplót ellett a kétfarkú kutya

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt átlépett a poénkodás és a másokat megalázó taplóság között húzódó sokszor vékony határvonalon, és páros lábbal szállt bele azokba az édesanyákba, akik nagycsaládban élik - vagy képzelik el - az életüket.

ELLEK. Ezzel a címmel jelentetett meg a viccpárt saját Facebook oldalán egy poénosnak szánt fényképet, melyen egy nem létező magazin címlapja látszik. 

kétfarkú

A kreatív anyagot nyilván a napokban bejelentett családvédelmi intézkedések kommentjeként adták közre, ilyen módon is mindenki értésére adva, hogy

szerintük több gyerekes anyának lenni nem menő; az a nő, aki sok gyereket akar szülni, az bizony nem illik bele a modern, haladó, felvilágosult, szabadelvű világelitbe.

Az pedig, aki a nőket azon alantas ösztöneiben igyekszik támogatni, hogy szüljenek gyermekeket, az pláne megvetendő, a történelem szemétdombjára való populista. 

Jó dolog a vicc, mindenki szereti, a polgárpukkasztás sem ördögtől való. Vannak is sokan, akik intelligensen tudnak poénkodni, anélkül, hogy porig alázzanak jelentős embercsoportokat.

És persze vannak azok, akik nem ismerik a határokat, vagy egyszerűen nem érdekli őket. Hanem olyanok, mint az a focista, aki “belehal a játékba”, az “anyját is eladná egy jó cselért”. Csak éppen ők a poénért adják el a saját anyjukat is.  

Mert őket is anya szülte, gondolom… Talán még testvéreik is vannak. Sőt, ki tudja, esetleg még olyan is van a kétfarkúak között, akinek egynél több tesója van. Azaz – te jó ég! – nagycsaládos. Remélem, azért nem esnek abba a kísértésbe, hogy igénybe vegyék a családi adókedvezményt, vagy valamilyen egyéb szélsőjobbos, retrográd családtámogatást. 

Talán még emlékeznek rá a vicces kedvű kutyák is, hogy már az általános iskolában is tilos volt az “anyázás”, ha valakinek mégis kicsúszott, az rögtön korrigálva lett… Ezzel a témával ugyanis európai ember nem élcelődik. 

Sőt, talán nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy az édesanyákat a világ minden vallása, népcsoportja, kultúrája tisztelettel övezi. Kivéve talán egyetlen csoportot, a kétfarkú kutyákét. 

Az, hogy valakik azzal múlatják az idejüket, és arra költik az adófizetők – és az őket támogató adományozók – pénzét, hogy politikai pártként trollkodnak, az a végülis szívük joga.

De az, hogy nőket és anyákat alázzanak, állatiasítsanak le csupán azért, hogy belerúgjanak a kormányba egy egyébként társadalmi szempontból kiemelkedően hasznos intézkedéscsomag miatt, az szánalmas, elkeserítő és felháborító. 

Aki több gyereket nevel, az tudja, hogy a nagycsalád bizony komoly munka. Csodálatos élmény, fantasztikus ajándék, de egyben óriási felelősség és áldozathozatal. Nem tudom, hogy a kétfarkúak között van-e olyan, akinek van (esetleg több) gyermeke, ha igen, jó lenne, ha elmesélné a párttársainak, hogy mit jelent anyának/apának lenni.

Én négy gyermekes apaként hálás vagyok a feleségemnek, hogy megszülte a csodálatos gyermekeimet. Hogy otthont teremt, hogy szeret engem és a gyerekeinket, hogy igazi mágusként viszi a hátán a háztartást. 

És örülök annak, hogy végre valakik ezt kézzelfogható módon el is ismerik, sőt támogatják. 

A kétfarkú kutyáknak pedig csak azt tudom üzenni, hogy családban élni jó dolog, olyan érték, amit egy egészséges társadalom támogat és elismer. Ahogyan azt ma a magyar társadalom teszi.

Talán majd egyszer, ha a kutyapárt tagjaiból is felnőtt emberek lesznek (az sem rossz dolog ám), elköteleződnek valaki mellett, akit szeretnek és gyermekeket vállalnak, ők is megértik, miről beszélek. 

Addig pedig, ha javasolhatnám, szórakozzanak mással.

Puskás Balázs

7 comments

 1. Artur Björn 20 február, 2019 at 05:13 Válasz

  Kicsit frappánsabban rövidebben ha lehetne,hogy lássuk tenyleg értik Plìz. Mint például idézem: “a politika takarodjon ki a méhünkből.”
  Olyan ez mint óvodás gyerekekkel fotózkodni. Gyomor forgató.
  Tessék olyan körülményeket biztositani ahol aki akar szűlhessen. De nem kell verni a mellünket legyen ez természetes. Ez az újság átüti az érdektelenség ingerküszöbét. Miért ilyen brutalisan? Mert ilyen magas a küszöb meg a ló meg a nagy dolmány.

 2. Törzsmókus 20 február, 2019 at 09:25 Válasz

  > Nem tudom, hogy a kétfarkúak között van-e olyan, akinek van (esetleg több) gyermeke, ha igen, jó lenne, ha elmesélné a párttársainak, hogy mit jelent anyának/apának lenni.

  Plot twist: van. Ha mondjuk a kedves „újságíró” megkeresné a cikke tárgyát, és kérdezne, máris kapna választ…

 3. Imola 20 február, 2019 at 09:42 Válasz

  Húha! A cikk írója nagyon félreértette a viccet. Engemet, mint nõt, egyáltalán nem sértett meg, mert tudom, hogy csak vicc és megint ütõsre sikeredett (ellentétben Kövérrel, a nõügyekkel nem foglalkozom Orbánnal, Ákossal etc. az õ nyilatkozataiknál rendesen nyílt is a bicska) És, ha már itt tartunk, akkor nem az MKKP degradálja le a nõket szülõgépekké, hanem maga a kormány (pl: a nõk dolga, hogy unokát szüljenek, beteljesítsék a nõi princípiumot stb.). Amit a kormány csinál, az nem valódi családtámogatás. Vagyis csak a tehetõsebb családokat támogatja.

 4. Celtic 20 február, 2019 at 10:26 Válasz

  “Talán még emlékeznek rá a vicces kedvű kutyák is, hogy már az általános iskolában is tilos volt az “anyázás”, ha valakinek mégis kicsúszott, az rögtön korrigálva lett… Ezzel a témával ugyanis európai ember nem élcelődik.
  Sőt, talán nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy az édesanyákat a világ minden vallása, népcsoportja, kultúrája tisztelettel övezi. Kivéve talán egyetlen csoportot, a kétfarkú kutyákét. ”

  Te ugye nem olvasol 888.hu-t ? Ott default koszones kereszteny konzervati korokben a “kurva anyad”. Eloszor en is meghokkentem, aztan rajottem, hoyg itt csak ez a bayerzsotis stilus a divat. Nem sikerult megszoknom.

  “arra költik az adófizetők – és az őket támogató adományozók – pénzét, hogy politikai pártként trollkodnak, az a végülis szívük joga.”

  Arra az ASZ tamogatasra gondolsz, amit eppen megvontak ? Vegulis nem tobbmilliard, mint a kormany trollkodasara, az igaz. Az adomanyozok meg pont ezert tamogatjak a partot: egy part, aminek feltunt, hoyg a kormany olyan gepnek tekinti a noket, ahol bedobja a penzt felul, alul meg kipottyan az uj munkaero.

 5. Vanta Barbi 20 február, 2019 at 14:11 Válasz

  Inkább a munkafeltételeket kellene olyanná alakítani, ami lehetővé teszi, hogy az ember bátran vállaljon gyereket.
  Nagyon sok olyan szakma van, amit otthonról, vagy kötetlen munkaidőben, részidőben el lehet látni, erről miért nem hallok.
  Nekem egyáltalán nem tetszik, hogy “szülj és add be a gyereked 2 évesen egy intézetben”
  Olyan képzési formákat biztosítani, hogy egy tanult, képzett nő otthon is fejlődhessen a szakmájában. Nagyon sok olyan nő van, aki miután “teljesítette a kötelezettségét”, küszködik, hogy visszamenjen dolgozni abba a szakmába amit szeret. Csak közben elment mellette az idő és már nem kell, aztán lehet OKJ tanfolyammal kisegítő, dajka stb… kényszer pálya.

Írjon kommentet!