S4C

Győzelem: visszavonja a DC Comics a Jézus-képregény kiadását!

Hatalmas sikert ért el az S4C.News által kezdeményezett, majd a CitizenGO amerikai és magyar szervezete által felkarolt petíció. Az aláírásgyűjtéshez több mint 200 000 ember csatlakozott, elsősorban az Egyesült Államokban, Magyarországon, Franciaországban és Ausztriában terjedt. 

Azt kértük a DC Comics kiadótól, hogy vonja vissza annak a képregény-sorozatnak a megjelentetését, amely Jézus Krisztust sikertelen, lagymatag, butácska karakterként ábrázolja, kereszthalálát pedig feleslegesnek és kudarcnak írja le. Az eredeti célkitűzés a százezer támogató aláírás összegyűjtése volt, ezt követően a kétszázezres cél került kijelölésre. Az aláírók száma azonban hamar átlépte ezt is, bejelentésünk pillanatában 226 ezer felett jár a mutató.

A meggyőződésünk szerint a kereszténységet sértő, blaszfémiát elkövető sorozat alkotója, Ryan Higgins a Twitteren bejelentette, hogy a DC Comics visszalépett a sorozat kiadásának tervétől. Nem volt tehát hiábavaló több mint kétszázezer ember határozott kiállása.

Higgins természetesen új kiadót keres művének, az iparághoz értő kommentátorok szerint azonban csak kisebb kiadóval fog tudni megállapodni. 

Az S4C.News szerkesztősége köszönetet mond a CitizenGO amerikai és magyar csapatának, amiért felkarolták kezdeményezésünket, továbbá köszönetet mond mindazoknak, akik aláírták a petíciót!

S4C.News

1 comment

Írjon kommentet!