S4C

Donald Trump aláírta az Iraki és Szíriai Népirtással Kapcsolatos Segítségnyújtási és Elszámoltathatósági Törvényt

A Demand for Action (ADFA) asszír, káld és szír keresztények és más kisebbségek megsegítésével foglalkozó nonprofit szervezet Irakban és Szíriában, egy videót tett közzé, amelyben Donald Trump elnök aláírja azt a törvényt, amelynek célja az üldözött jazidi, keresztény és más vallási kisebbségek megsegítése.

Az amerikai elnök Bashar Warda iraki káld katolikus érsek és Murad Ismael a Yazda emberi jogi szervezet vezérigazgatója társaságában írta alá a törvényt, amely a tervek szerint mostantól kezdve 8 millió dollárt biztosít 2022-ig bezárólag olyan ügyek kivizsgálására, amelyek emberiesség elleni és háborús bűncselekményekkel kapcsolatosak. 

Az alap segítségével arra is lehetőség nyílik, hogy a két országban jelenleg is veszélyben lévő közösségeknek nyújtsanak támogatást és segítséget.

Az ADFA köszönetét nyilvánította ki Trump elnöknek a segítségért és méltatta a Kongresszus mind demokrata, mind pedig republikánus képviselőinek a hozzájárulását a kétpárti támogatáshoz.

 

A szervezet célja – áll a jelentésben – pontosan azoknak az embereknek a megsegítésére jött létre, akik érintettek a népirtás jellegű bűncselekményekben. 

Bashar Warda érsek, aki maga is jelen volt az aláírás ünnepélyes pillanataiban, tavaly Magyarországon járt és fontos üzeneteket fogalmazott meg:

Bashar Warda iraki érsek: Az Iszlám Állam poklában

 

Forrás: ADFA Facebook

Kép: Brendan Smialow/AFP/Getty Images

Írjon kommentet!