S4C

Karl Wallner: a kereszténység jelen pillanatban veszélyben van

Afrikában és Ázsiában, és az ottani püspökök egy erős iszlamizálódásról beszélnek. Tudatos stratégiáról van szó - mondta Karl Wallner, a Pápai Missziós Művek elnevezésű egyházi szervezet ausztriai igazgatója az M1 akutális csatornának adott interjúban.

„Gyakran járok Afrikában és Ázsiában, és az ottani püspökök egy erős iszlamizálódásról beszélnek. Tudatos stratégiáról van szó, a muszlimok körében például azt hirdetik, hogy minden nőnek legalább hét gyereket kell szülnie, hogy ők kerüljenek többségbe” – mondta Karl Wallner, a Pápai Missziós Művek elnevezésű egyházi szervezet ausztriai igazgatója az M1 akutális csatornának adott interjúban. 

Felidézte, hogy 2017-ben megjelent egy tanulmány Bécsben, amely szerint 2047-re 37 százalék lesz a muszlimok, 16 százalék a katolikusok aránya az osztrák fővárosban, miközben a bécsi iskolákban a muszlim gyerekek száma már két éve meghaladja a keresztényekét.

„Fáj kimondanom, hogy a kereszténység jelen pillanatban veszélyben van. Szeretnék mindent megtenni annak érdekében, hogy a testvéreim gyerekei és az ő leszármazottaik egy keresztény Ausztriában élhessenek” – mondta Karl Wallner.

Az igazgató szerint a legnagyobb veszély, hogy az európai emberek dekadenssé váltak, megfeledkeztek keresztény gyökereikről, kialakult egy minden alap és ideológia nélküli humanizmus, jók akarnak lenni mindenkihez, és emiatt kihasználják őket.

Az európai országokban is létezik keresztényüldözés, s erről beszélni kell – fűzte hozzá.

A hívők elbizonytalanodtak, elmagányosodtak, Ausztriában a társadalom elöregedett és egyre kevesebb fiatal van a hit kötelékében. Szükség van az Eucharisztikus Kongresszusra és ha a világ keresztényei Budapesten találkozhatnak egymással, akkor Európa újra lehetőséget kap arra, hogy visszataláljon keresztény gyökereihez, és ha ez sikerül, akkor Európa újra növekedésnek indul – vélekedett Karl Wallner.

A Pápai Missziós Művek a katolikus egyház legnagyobb központi, missziót segítő szervezete, számos országban, köztük Magyarországon is működik szervezete.

Forrás: MTI

Írjon kommentet!