S4C

Keresztény családapát fejeztek le Indiában

Anant Ram Gandot február 11-én India Orisza tartományában keresztény hite miatt brutálisan meggyilkolták. A 40 éves, ötgyermekes családapa bűne mindössze annyi volt, hogy korábban keresztény hitre tért. Shibu Thomas, a Persecution Relief alapítója, az Asia Newsnak elmondta; a férfi kilenc hónapja tért meg és körülbelül két hónappal ezelőtt vette fel a keresztség szentségét a helyi evangélikus templomban. A faluban azonban ezt nem nézték jó szemmel; megtérése kiváltotta a döntően szélsőséges hinduk által lakott település (Raigarh Tehsil) gyűlöletét. A gyilkosságot végül egy hinduk által felfegyverzett maoista terrorcsoport,  Naxal gerillái követték el.

A hírt a Persecution Relief hozta nyilvánosságra, miután a szervezet képviselői találkoztak az áldozat családjával. A férfi felesége négy gyermekével épp a faluba ment, amikor a tragédia történt. Anant Ram Gand hat éves kisfiával volt otthon, amikor három terrorista őt szidalmazva rárontott és megkötözve kirángatták házából. A síró gyermek egy ideig követte apját, ám a támadók elhajtották és a közelben lakó nagybátyjához menekült. Halála előtt Anant koponyáját kővel szétzúzták, lefejezett holtteste egész nap az út közepén feküdt…

Helyi források szerint a szélsőséges hinduk soha nem fogadták el, ha valaki más vallásra tért át és évek óta együttműködnek a maoista terrorcsoporttal gyilkosságok végrehajtásában. “Kereszténynek lenni Indiában ma annyit tesz, hogy minden nap bántalmaznak; ha otthon imádkozol, megvernek, ha templomban imádkozol megvernek az utcán, az alkotmány 25. cikkelye (a vallásszabadságról) úgy tűnik, nem vonatkozik a keresztényekre Indiában” – nyilatkozta keserűen Shibu Thomas.

Forrás: Asia News, La Nuova Bussola Quotidiana

Képünk illusztráció.

Írjon kommentet!