S4C

Így segítheti a felgyújtott nagydobronyi imaház és óvoda felújítását

A múlt hét folyamán felgyújtott, Kárpátalján található nagydobronyi imaház és óvoda felújítását támogatandó akciót indított a Magyar Református Szeretetszolgálat, melynek első gyorssegélye már a községbe ért. Adakozni folyamatosan van lehetőség az anyaországból is.

 

A Magyar Református Szeretetszolgálat félmillió forint értékű gyorssegélye már másfél nappal a tűzesetet követően megérkezett a kárpátalajai Nagydobronyba, ahol múlt vasárnap hajnalban gyújtották fel az imaházat és óvodát. Az anyaországi karitatív szervezet élelmiszert, ruhát és berendezési tárgyakat vitt a községbe, de a továbbiakban is segíti – támogatóival karöltve – a felújítási munkákat. 

Mint írják, a helyreállítási munkálatok megkezdéséhez leginkább pénzadományra van szüksége a gyülekezetnek, így arra kérik támogatóikat, hogy a 1358-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 250 forinttal támogassák a bajba jutottakat, vagy a Református Szeretetszolgálat www.jobbadni.hu honlapján keresztül online adományozásnál válasszák a „Nagydobronyi tűzesetet” támogatási célként. Lehetőség van arra is, hogy banki átutalással a fenti megjegyzéssel a 10702019-85008898-51100005 számlaszámra küldjük a nagydobronyi tűzeset károsultjainak szánt támogatásunkat.

Bogárdi Szabó István református püspök korábban közösségi oldalán kért támogatást a tűzkár helyreállítása érdekében. Az imaházban zajló hitélet mellett az óvoda mintegy hatvan gyermek ellátását biztosítja.

Kép forrása: jobbadni.hu

Írjon kommentet!