Hazai hírek

Juhász: ez a leghitelesebb humanitárius válasz

Ki kell mondani és szembesülni kell azzal, hogy a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon – mondta az origo.hu-nak nyilatkozva Juhász Hajnalka. A Hungary Helps Program miniszteri biztosa szerint a magyar modell a leghitelesebb kereszténydemokrata humanitárius válasz, amely helyben és okosan segít. Szemlénk.

Hazánk hangja az üldözött keresztények megsegítésében egy valódi misszió, amelyet ehhez mérten és méltóan kell képviselni a nemzetközi világban, felkészülten, bátran, higgadtan és jámbor keresztényként – mondta az origo.hu-nak adott interjúban Juhász Hajnalka. A Hungary Helps Program frissen kinevezett miniszteri biztosának meggyőződése, hogy ez a leghitelesebb kereszténydemokrata humanitárius válasz, amely a mai migrációs válságban lévő Európa helyzetére adható.

“Ki kell mondani és szembesülni kell azzal, hogy a 21. században a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon” – mondta. 

A beszélgetés során kiemelte; a Hungary Helps Program fontosnak tartja a migrációt kiváltó okok közvetlen feltárását is, amely által sokkal reálisabb képet kapunk a migráció hatékonyabb megelőzésében. 

A miniszteri biztos rámutatott; a program egyik legfőbb erőssége, hogy a helyi közösségekkel vesszük fel a kapcsolatot például Szíriában, Libanonban, Jordániában és Irakban. Miután a templomot és a környező lakóházakat helyreállítjuk, akkor a helyi közösség tagjai visszatérnek, jó példa erre Tell-Aszkuf Irakban, ahol 1300 családból 1000 család tért vissza, miután a magyar kormány segítségével a családok megrongált lakóházai helyreállításra kerültek. 

Saját feladatával kapcsolatban Juhász Hajnalka kijelentette; “mindent meg fogok tenni, hogy a Hungary Helps humanitárius segítségnyújtási program minél több szövetséges találjon, és iránytű legyen mások számára is. Egy szakmai alapú nemzetközi dialógusban hiszek, amely során fontos képviselni azt az álláspontot, hogy a migráció megelőzésére és helyben való kezelésére kell fektetni a hangsúlyt, nem az Európán belüli támogatására.”

Fotó: kdnp.hu

Írjon kommentet!