Hírek a nagyvilágból

Újranyithat egy keresztény könyvesbolt Algériában

arab kisfiúk Bibliával

Hogy félreértés történt-e az ügyben, vagy nyers rossz szándék játszott közre a könyvesbolt bezáratásánál, nem lehet tudni. Örvendetes azonban, hogy jogi alapon is feddhetetlennek bizonyultak az ügyben érintett keresztények.

 

2017 novemberében egy templomot és egy keresztény könyvesboltot zárattak be a hatóságok Ain Turkban, Algériában. A templomot idén júniusban megnyitották, de a könyvesboltnak zárva kellett maradnia.

A tegnapi napon a bíróság érvénytelenítette a kormányzónak a könyvesbolt bezárására vonatkozó döntését, így az újra megnyílhat.

Eredendően a könyvesbolt bezárásának elrendelése olyan indokból történt, miszerint a bérlő, vagyis a templom lelkésze, illegálisan nyomtatott Bibliákat és evangelizációs prospektusokat. A rendőrség azonban semmiféle bizonyítékot nem talált a vádemelést követő razzián. Oran kormányzója ennek ellenére zárva tartatta a boltot.

A bíróság jogi alapra hivatkozva érvénytelenné nyilvánította kormányzó döntését, mivel a bezáratási utasítás nem a valódi bérlőt jelöli meg a könyvesbolt bérlőjeként (hanem a templom lelkipásztorát). A bíróság döntése csupán ezen alapon engedélyezte a könyvesbolt újranyitását, a evangelizáló tevékenységre vonatkozó állításokra nem reagáltak. A lelkész által benyújtott kárpótlási kérelmet azonban elutasították, amiért jogtalanul záratták be egy évre a templom könyvesboltját.

Varga Gergő Zoltán

 

Forrás és kép: International Christian

Írjon kommentet!