FelhívásHazai hírek

Fáklyagyújtás az üldözött keresztényekért Budapesten

A világ országaiban havonta több mint 300 keresztényt gyilkolnak meg a Krisztus-hitéért, több mint 200 templomot és keresztény műemléket pusztítanak el, és közel 800 erőszakos cselekményt követnek el hívő emberek ellen – írják annak a budapesti rendezvénynek a szervezői, akik arra hívnak, hogy közösen fejezzük ki szolidaritásunkat az üldöztetést elszenvedő keresztényekkel. 

Közös fáklyagyújtásra hív az üldözött keresztényekkel való szolidaritás jegyében a Fidelitas december 17-én, hétfőn 18 órától Budapesten, az Egyetem téren. A szervezők megfogalmazása szerint “a világon ma öt vallási okokból üldözött embertársunk közül négy keresztény, ami a XXI. században egyenértékű kellene legyen a lehetetlennel”. 

Kifjetik; “a világon közel 38 olyan országról tudunk, ahol köztudottan lábbal tiporják a vallásszabadságot. A 38-ból 17-ben 2018-ra egyértelműen romlott a helyzet, miközben a világ továbbra is csendben hallgat.” 

A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy hozzon magával mécsest, amelyet elhelyezhet az Egyetem téren a megemlékezés keretében, a fáklyákat azonban ők maguk biztosítják. A rendezvényen felszólal Juhász Hajnalka, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője és Böröcz László, a Fidelitas elnöke, országgyűlési képviselője. 

Az S4C.News csatlakozik a rendezvényhez, ezzel is kifejezve szolidaritását üldözött keresztény testvéreinkkel.

A rendezvény Facebook-oldala itt található

A képre kattintva galéria nyílik!

A képek forrása az esemény Facebook-oldala.

Írjon kommentet!